Cercetatorii germani de la Institutul de tehnologie Karlsruhe au realizat prototipul unui telefon care permite utilizatorului sa comunice doar miscandu-si buzele.
Inventia a fost prezentata in cadrul Targul International CeBIT de la Hanovra ( 2-6 martie 2010), cel mai mare targ dedicat inventiilor si inovatiilor in domeniul informaticii si al telecomunicatiilor.

Imaginati-va cum ar fi sa poti comunica ceva important, in mijlocul unei sedinte sau cand esti la cinematograf, fara sa-i deranjezi pe cei din jurul tau. Ei bine, acum acest lucru este posibil, potrivit noului device care, este capabil sa recunoasca miscarile buzelor celui care vorbeste si sa le transforme in sunete, audibile la celalat capat al firului.

Potrivit Fox News, germanii de la Institutul de tehnologie Karlsruh incearca sa ne convinga ca au reusit sa inventeze telefonul viitorului- care ne va permite o comunicare silentioasa, similara cu limbajul surdo-mutilor. Proceul de functionare a telefonului este electromiografia- perceperea si inregistrarea potentialelor electrice generate de activitatea musculara si ofera o inovatoare optiune pentru transmiterea informatiilor confidentiale, cum ar fi transmiterea de parole sau PIN-uri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.