In timp ce astronautii scormonesc cerul si planetele pentru a afla daca exista viata in afara Pamantului, biologii exploreaza vastul spatiu ingropat sub suprafata Terrei.
Oamenii de stiinta estimeaza ca aproape jumatate din materialul inzestrat cu viata de pe Planeta noastra este ascuns dedesubtul oceanelor sau in roci, in sol, in radacinile copacilor, in structurile minerale, in puturile de petrol, lacurile si in straturile acvifere ale continentelor.

Potrivit YahooNews, specialistii cred ca foarte multe entitati vii se gasesc in sub-suprafata biosferei, subsolul Pamantului, o lume intunecata unde nici Soarele, nici stelele nu stralucesc.

"Zona locuibila a Pamantului se intinde in adancime la sute sau mii de metri", a declarat Katrina Edwards, microbiologist la Universitatea Southern California , Los Angeles, in cadrul unei conferinte ta Uniunii Geofizice americane din San Francisco. "Organismele care locuiesc in acest mediu pot avea impreuna o masa echivalenta cu cea a locuitorilor de pe suprafata Pamantului si ar putea furniza solutii pentru rezolvarea unor probleme majore din domeniu ecologic, agricol sau industrial", a mai adaugat aceasta.

Oamenii des tiinta au mai declarat ca studiile asupra "vietii intraterestre" completeaza vanatoarea astronomilor in ceea ce priveste "viata extraterestra| de pe alte planete. Pentru a-si largi campul de cunoastere despre viata care exista in subsolul Pamantului, geologii marini vor sa lanseze trei vase care vor fi implantate in gauri de pe fundul oceanelor, care vor fi transformate in adevarate "observatoare" stiintifice legate prin cabluri si sateliti cu laboratoarele de deasupra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.