Reprezentantii ONU considera ca transmiterea virusului imunodeficientei umane de la mama purtatoare catre copil ar putea fi anihilata pana in 2015, daca se va investi mai mult in programe de sanatate speciale.
Michel Sidibe, seful Programului Natiunilor Unite privind HIV/SIDA (UNAIDS) a facut un apel la adresa Guvernului american si a donatorilor privati pentru a spori investitiile in Fodul Global de Lupta impotriva HIV, tuberculoza si malaria.

Potrivit Huffington Post, Michel D. Kazatchkine, directorul executiv al Findului Global a declarat ca "acum este posibil sa ne imaginam o lume unde niciun copil nu va mai contacta HIV de la mama sa"

Membrii institutiei fincanciare ce se ocupa cu exterminarea celor mai raspandite boli din lume se intalnesc la Haga, Olanda, pe 24 martie pentru a examina si reduce impactul acestor trei boli pana in 2015. Acestia estimeaza ca acest program are nevoie de investitii de 13-20 miliarde de dolari in perioada 2011-2013.

Potrivit raportului emisit de Fondul Global, in prezent peste 2.5 milioane de oameni din intreaga lume se afla sub tratamente anti-retrovirale care incetinesc evolutia HIV-ului in corp, proces care pana acum cativa ani nu era descoperit si aplicat bolnavilor de SIDA. In plus, peste 790,000 de femei insarcinate depistate cu HIV-pozitiv, din tarile slab dezvoltate au primit profilaxii anti-retrovirale pentru a preveni transmiterea mama-copil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.