Cercetatorii au gasit formula matematica pentru o sotie perfecta: aceasta trebuie sa fie cu 5 ani mai tanara decat sotul ei, sa aiba acelasi background cultural, dar sa-l intreaca in istetime.
Potrivit noilor "calcule" ale Scolii de Business Geneva, daca respectati aceasta formula, cresteti probabilitatea sa aveti un mariaj lung si fericit cu 20%.

Potrivit The Telegraph, un cuplu care ar servi ca exemplu al acestei formule este perechea formata din Regina si Ducele de Edinburg. Maiestatea sa, Regina Angliei, in varsta de 83 de ani, este cu 5 ani si 10 luni mai mica decat sotul sau, impart acelasi background cultural, chiar daca Ducele este membru al familiilor regale grecesti si daneze, a trebuit sa devina englez inainte de casatorie. Chiar daca unii mai speculeaza in privinta inteligentei, Regina este clar deasupra, adatorita simtului innascut de diplomatie de care a dat dovada de-a lungul timpului. Aceasta calitate a Reginei s-a potrivit in foarte multe ocazii cu predispozitia innascuta a ducelui de a jigni sau ofensa uneori diversi interlocutori.

Studiul academic, publicat de catre Jurnalul european de Cercetari Operationale a analizat 1.074 de cupluri cu varste cuprinse intre 19 si 75 de ani, pentru a determina factorii sociali cei mai importanti intr-o relatie fericita si de lunga durata. In afara de varsta mai mare a sotului, si acelasi bagaj culltural, cercetatorii considera ca femeile ar trebui sa fie cu 27% mai inteligenten decat barbatii lor. Ei sunt de parere ca sotia ar trebui sa aiba o diploma, in timp ce pentru sot nu este un considerent absolut necesar.

Nguyen Vi Cao, cercetatorul care a demarat studiul a promis ca "daca oamenii vor folosi acest mini-ghid de instructiuni atunci cand isi vor alege partenerul de viata, isi vor mari garantat sansele unei casatorii fericite, prelungindu-si mariajul cu pana la 20%".

Si expertii in relatii sunt de parere ca studiul are un sambure de adevar. Linda Blair, psiholog si autor al cartii :"Sa vorbim direct" despre diferenta dintre sexe, crede ca poate fi un motiv evolutionist pentru care femeile trebuie sa fie mai inteligente decat sotii lor pentru a avea o relatie pe termen lung. Aceasta a adaugat ca "daca mergem inapoi in preistorie, femeile au fost nevoite intotdeauna sa investeasca mai mult in relatii decat barbatii, deoarece barbatii sunt mai adaptati biologic sa-si perpetueze specia". Asa ca femeile au fost cele care au investit intelectual in pastrarea legaturii dintr-o relatie.

Insa, cum era de asteptat, parerile sunt impartite: Christine Northam, consilier marital pentru situl de relationare online Relate, a declarat ca studiul nu este concludent, deoarece sunt doar "statistici si minciuni" si nu poate fi de acord cu teoria conform careia sotia trebuie sa fie neaparat mai inteligenta decat sotul sau.

Iar vocea poporului spune ca aceste formule de casatorii moderne nu functioneaza, atata timp cat cuplul nu este ca o echipa, esenta nu consta in faptul de a fi dominatb sau de a-l domina pe celalalt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.