Incredibil5 Martie 2010

Lectura de un minut

Vorbim despre arta si creatie, asa ca trebuie sa justificam numele de Gustav. El provine de la pictorii Klimt si Coubert, ambii avand acest prenume. Ce face noua aplicatie care va lua locul clasicului, indragitului dar si mult blamatului Paint?
De la Windows 3.1 si pana la 7, Paint a suferit unele schimbari, fara sa arate potentialul adevarat al Microsoft, potrivit Yuppy. Parea o aplicatie "sa fie", pentru o editare minima sau pentru cateva creatii nu foarte reusite ale copiilor. Paint-ul din Seven a devenit mai ingrijit, putin mai complex, ducandu-se spre Paint.net, dar fara sa surprinda. Ii lipsesc inca o multime de functii, fiind mai degraba frustrant.

Proiectul Gustav, sau cum va arata MS Paint in viitorCum ne-a aratat ca este o companie capabila sa se redreseze, Microsoft s-a salvat cu Windows 7, cu Phone 7 si va repara in scurt timp capitole la care nu excela, din diverse motive pe care numai Ballmer le intelegea, mai putin consumatorii, potrivit Microsoft Research. Asa se face ca si Paint va fi o aplicatie suprinzator de buna. Nu se stie momentan daca ea va fi oferita contra-cost sau ca un update gratuit pentru cei care detin un OS original Windows. Microsoft a botezat intreg exercitiul Project Gustav. Se pare ca ii cam place sa lucreze cu astfel de denumiri, din moment ce si controlul intuitiv pentru Xbox se numeste Project Natal.

Vorbim despre arta si creatie, asa ca trebuie sa justificam numele de Gustav. El provine de la pictorii Klimt si Courbet, ambii avand acest prenume. Ce face noua aplicatie care va lua locul clasicului, indragitului dar si mult blamatului Paint? Daca ati cumparat o tableta grafica entry-level de la Wacom (cele middle sau high-end vin de regula cu Illustrator de la Adobe), atunci softul ArtRage poate ca va este familiar. Project Gustav se aseamana oarecum cu ArtRage, insa este mult mai intuitv. In alta ordine de idei, utilizatorul va fi pictor...


Citeste si:
CERT-RO a anuntat lista sistemelor Windows care ar putea fi afectate
CERT-RO a anuntat lista...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.