O operatiune militara a armatei istraeliene pe teritoriul palestinian a fost anulata, dupa ce un militar a publicat pe Facebook planurile atacului.

Operatiunea "secreta" a incetat sa mai fie atat de secreta, dupa ce un soldat a postat detalii ale atacului, inclusiv data si locul la care va avea loc miscarea, anunta postul de radio al Armatei Israelului.

Potrivit Reuters, soldatul a scris pe pagina sa: “Miercuri, vom curata (satul) Qatana si joi, daca Dumnezeu vrea, ne intoarcem acasa”, facand imposibila operatiunea, care a fost ulterior anulata. Gafa a fost raportata de catre colegii sai care au anuntat la timp superiorii, care l-au raportat Curtii Martiale si l-au trimis in detentie pentru 10 zile, potrivit The Telegraph.

Tanarul a fost suspendat, insa nu este primul militar care publica pe situl de socializare Facebook informatii confidentiale. In 2008, s-a inregistrat un caz similar, in care un soldat israelian a postat fotografii din interiorul bazei militare in care activa. Potrivit BBC, militarul a fost inchis pentru 19 zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.