Incredibil5 Martie 2010de Laura Dragulin

Lectura de 2 minute

Bill Gates a declarat recent ca am putea ajunge la un nivel de zero emisii de CO2, doar prin reducerea populatiei cu 10-15%. Ce metoda propune miliardarul? Vaccinurile de sterilizare!
Bill Gates a gasit aceasta solutie pentru incalzirea globala si reducerea emisiilor de CO2 in cadrul conferintei anuale in domeniul tehnologiei TED unde a declarat ca “Populatia globala este acum de 6,8 miliarde de oameni si vom ajunge la 9 miliarde de oameni in curand. Daca vom face o treaba foarte buna cu noile vaccinuri, cu serviciile medicale de reproducere, com putea sa scadem cifra asta cu 10-15%”.
Potrivit Huffington Post, fondatorul Microsoft a marturisit ca "avem nevoie de miracole in domeniul energiei, de crearea unui nou sistem la nivel global”, pentru a reusi sa reducem emisiile nocive si sa oprim schimbarea climei. El i-a sfatuit pe cercetatori sa se concentreze mai bine pe aceasa problema, decat sa se chinuie sa creeze noi vaccinuri si sa investeasca miliarde de dolari in sistemele medicale, arata CNN. Probabil Bill Gates crede ca oricum incalzirea globala o sa ne ucida pe toti, pana va reusi cineva sa gaseasca antidotul pentru HIV ori cancer.

Bill Gates credea ca lumea are un deadline fix in ceea ce priveste reducerea emisiilor de carbon: anul 2050. El le-a sugerat cercetatorilor sa-si petreaca urmatorii 20 de ani inventand si perfectionand tehnologii de producere a unei energii “curate", iar timp de alti 20 de ani sa ajunga sa le implementeze util.

Potrivit incont.ro, Gates a folosit si o ecuatie pentru emiterea dioxidului de carbon: CO2=P X S X E X C, unde „P” reprezinta numarul populatiei, „S” este numarul mediu de servicii de persoana, „E” este valoarea medie de unitati de energie pe serviciu, si „C” inseamna media de CO2 emisa pe unitate de serviciu pe an. Potrivit acestuia, anual, 26 de miliarde de tone de dioxid de carbon intra in atmosfera, media per om fiind cam de 5 tone.

In cadrul aceleiasi conferinte, Gates a mai avertizat ca aceasta schimbare climatica va provoca saracie si foame mondiala care va afecta disproportionat statele lumii incepand de la cele mai sarace catre cele mai bogate. Daca anul trecut Bill Gates a adus tantari in cadrul conferintei pentru a cauta solutii pentru malarie, anul acesta, licuricii au fost vedetele conferintei, potrivit Gizmondo.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.