Intr-un oras australian, localnicii au fost martorii unui eveniment meteorologic extrem de bizar: ploaia cu pesti.
Chiar daca la prima vedere pare un remake al animatiei "Sta sa ploua cu chiftele" (Cloudy with a Chance of Meatballs), locuitorii din Lajamanu, Australia s-au trezit cu pesti care veneau din cer. Aflati la aproximativ 520 km fara de cel mai apropiat rau, australienii nu au putut gasi o explicatie logica pentru mana cereasca.

Expertii in meteorologie din Australia sunt de parere ca pestii (biban), foarte comuni in Australia, au fost ridicati dintr-o apa din apropiere si transportati in timpul unei furtuni, de catre masele de aer. Asa se explica faptul ca au aparut din senin, in timpul unei ploi.

Mark Kersemakers, meteorolog senior al Biroului Australian de Meteorologie a declarat potrivit The Telegraph ca "pestii au fost probabil scosi din apa si purtati in aer, odata ce au ajuns in atmosfera acestia au fost purtati o perioada de curentii reci de aer si dupa o perioada au fost lansati pe pamant" .

Este a treia oara in ultimii 30 de ani cand regiunea Lahamanu a fost "bombardata" cu pesti, potrivit Northern Territory News, fenomenul fiind inregistrat prima oara in 1974, apoi in 2004.

Lajamanu este o regiune restransa de pe Teritoriul Nordic al Australiei si are o populatie de 669 locuitori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.