Un oras din Kansas (centrul SUA), care incearca sa atraga grupul IT Google si sa faca parte din proiectul sau de a instala retele de internet de mare viteza, a decis sa renunte, temporar, la numele sau pentru a-l adopta pe cel al companiei.

In luna martie, orasul Topeka se va numi "Google, Kansas, capitala mondiala a fibrei optice", a declarat primarul localitatii, William Bunten, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

Site-ul orasului isi intampina in prezent vizitatorii cu un anunt pe care scrie "Orasul Google", scris cu caracterele si in culorile logoului firmei californiene.

Google si-a anuntat luna trecuta intentia de a construi retele de mare viteza, de 100 de ori mai rapide decat media actuala din Statele Unite.

Grupul prospecteaza "un numar mic de locuri pentru a participa la experiment", iar Topeka vrea sa fie unul dintre ele.

Colectivitatile care vor sa participe trebuie sa isi exprime interesul pana in 26 martie, iar castigatorii vor fi anuntati pana la sfarsitul anului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.