Specialistii de la Centrul de cercertare Cic Biogune (din Tara Bascilor, nordul Spaniei), impreuna cu colegii de la Memorial Sloan-Kettering Cancer Center din New York si de la Universitatea din acest oras au descoperit un mecanism care explica cum fumul de tigara afecteaza ADN-ul.
Potrivit CO2, cand o celula se divide, trebuie sa reproduca genomul - un proces care este realizat de niste proteine denomite polimeraze. Iar in unele situatii, cum ar fi expunerea la factori nocivi de tipul fumului de tigara - afecteaza ADN-ul, modificandu-l din punct de vedere chimic.

Pana in acest moment se stia foarte putin in legatura cu modul de actiune al fumului de tigara si reactia sa de accelerare a agentilor cancerigeni. Potrivit Agerpres, grupul de cercetatori amintit a descoperit detaliile procesului prin care polimerazele din familia Y sunt capabile sa evite duplicarea majoritatii mutatiilor produse de agentii cancerigeni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.