Britanicii cred ca au gasit solutia optima de combatere a obezitatii: au inlocuit chipsurile de cartofi cu cele preparate din carne.
Specialistii din Anglia ne sfatuiesc sa uitam de vechile chipsuri si sa alegem o alternativa mai sanatoasa a gustarilor dintre mese. Subtiri, crocante, bogate in proteine si sarace in grasimi, chipsurile din carne de vita sau curcan sunt mult mai sanatoase decat cele traditionale, din cartofi, cel putin asa spun expertii britanici.

Pentru cei interesati, formula gustarii a fost dezvoltata intr-un laborator din North Yorkshire si a fost deja inregistrata la Oficiul pentru Inventii si Marci din Marea Britanie de o companie alimentara, Cranswick. Potrivit The Telegraph, produsul va intra pe piata la sfarsitul acestui an sau la inceputul lui 2011.

Potrivit "inventatorilor", 100 de grame de chipsuri din carne vor avea 399 de calori, comparativ cu 540 de calorii la 100 de grame, cum se intampla in cazul chipsurilor din cartofi. Si la grasimi sta mai bine 8.1 grame la carne versus 18 grame la cartofi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.