Ciocolata sanatoasa, care nu ingrasa si poate fi mancata si in timpul postului, a devenit realitate gratie cercetatorilor britanici

O echipa de cercetatori britanici de la Universitatea din Birminghama inventat o reteta pentru a inlocui grasimile cu apa, aer sau gel informeaza cotidianul britanic The Telegraph. Potrivit oamenilor de stiimta, descoperirea ar putea ajuta la rezolvarea "crizei de obezitate" din Marea Britanie, prin producerea unei noi generatii de alimente sanatoase.

Ciocolata cu un continut scazut de grasimi contine aproape doua treimi apa si are un gust identic cu cea obisnuita. Cercetatorii incearca in prezent sa aplice aceeasi formula de inlocuire a grasimilor cu apa in cazul maionezei si a terciului de ovaz, mancare traditionala britanica.

O tehnica similara poate fi folosita pentru a reduce contintul de sare al unui aliment cu pana la 80%.

Cifrele oficiale arata ca obezitatea in randul copiilor britanici a crescut de la 10% in 1995 la 17% in 2008, in timp ce aproximativ un adult din patru este obez, citeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe

Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.