O farmacie din Tallinn, capitala Estoniei, mai comercializeaza inca remedii din timpuri medievale pentru vindecarea dezamagirii in dragoste.
Farmacia estoniana, despre care se crede ca ar putea fi cea mai veche din Europa, functioneaza de 588 de ani si comercializeaza tot soiul de remedii babesti, printre care si un tip de martipan care amelioreaza suferintele inimii cauzate de esecul in dragoste. Leacul are la baza in proportie de 72% migdale, restul constand in niste ingrediente pe care proprietarii nu au vrut sa le dezvaluie.

Potrivit The Telegraph, oricine a auzit de faimoasa drogherie si sufera din dragoste vin la Tallinn pentru a-si cumpara, in schimbul a un euro, o doza (40 de grame) din medicamentul renumit. In afara de leacul anti-suferinta amoroasa, in farmacia deschisa in 1422 mai puteti gasi picioare uscate de broasca, ochi de stiuca, praf de unicorn, sange de pisica neagra si altele. In plus, cei care au probleme cu vederea sunt sfatuiti sa cumpere valeriana, despre care se crede ca este responsabila de vederea atat de buna a pisicilor.

Potrivit Estonianfreepress, farmacia a fost deschisa in 1422 de Johan Molner, un medic german, si a fost vanduta in 1580 unui medic maghiar, Johann Burchart Belavary de Sykava, a carui familiei a administrat-o in ultimii 300 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.