In urma unui studiu, cercetatorii americani au propus ca prezervativele sa fie etichetate dupa marimi. Motivul principal ar fi evitatarea folosirii unui prezervativ nepotrivit, care creste riscul de infectare cu boli transmisibile pe cale sexuala si reduce placerea in timpul actului sexual.
Marimea nepotrivita a prezervativului poate duce la ruperea acestuia in timpul actului sexual sau chiar reduce performantele sexuale, scrie Yahoo News.

O echipa de cercetatori de la Institutul american Kinsey a realizat un studiu in randul unui esantion de 436 de barbati cu varste cuprinse intre 18 si 67 de ani care au folosit prezervative in precedentele trei luni. Dintre acestia, 44,7% au raportat ca au trait experiente neplacute din cauza folosirii unor prezervative nepotrivite.

Nepotrivirea prezervativelor ii expune pe utilizatorii acestora la un risc dublu (de alunecare sau rupere a mijlocului de protectie) si la un risc de 5 ori mai mare de a suferi diverse iritatii la nivelul penisului, decat daca prezervativul ar fi pe masura. Din cauza acestor incidente, cuplurile sunt predispuse sarcinilor nedorite sau bolilor cu transmitere sexuala.

Insa depasind bariera "mesajului de sanatate publica" initiatorii studiului au declarat ca barbatii si producatorii de prezervative se vor lovi de o problema destul de sensibila pentru "orgoliul" masculin, si anume marimea. Din cauza raspandirii pornografiei, imaginea de masculinitate a barbatului a fost distorsionata, facandu-i pe reprezentantii sexului tare sa-si accepte din ce in ce mai greu dimensiunea.

Ca sa-i incurajeze putin, autorii studiului au propus ca prezervativele cu cea mai mica marime sa fie denumite "large" (mare), iar marimea medie sa se numeasca "extra large", astfel incat niciun barbat sa nu cumpare un prezervativ "small" (mic).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.