Cateva lazi pline cu whisky Mackinlay, vechi de peste 100 de ani au fost excavate in Antarctica, de sub adapostul realizat de exploratorul britanic Ernest Shackleton.
Cele 5 lazi cu whisky si alte 2 cu brandy care au stat la pastrare 100 de ani sub stanci au foat gasite de echipa care restaura adapostul din Antarctica, locuinta folosita acum mai bine de 100 de ani de exploratorul polar Ernest Shackleton.

Gheata a spart cateva dintre sticlele lasate acolo in 1909, insa recuperatorii, membrii unei echipe din Noua Zeenlanda, sunt convinsi ca mai exista inca sticle intacte in lazi, potrivit Discoveryon.

Richard Paterson, proprietarul companiei de bauturi alcoolice Whyte & Mackay, vrea sa testeze continutul sticlelor pentru a decide daca poate readuce bautorilor de whisky prototipul vechi de 100 de ani. In plus, Paterson a adaugat ca "pentru iubitorii de whisky aceasta descoperire este ca un dar picat din cer", deoarece aroma originala va fi refacuta deschizand o noua etapa in istoria acestei bauturi.

Expeditia lui Shackleton a fost un esec deoarece la scurt timp au ramas fara provizii pe drumul dintre Polul Sud si Nordul coastei Antarcticii in perioada 1907-1909 si s-a intors din drum cam 160 kilometri, punand capat expeditiei. Atunci au fost lasate in urma si alte provizii si instrumente care nu prezentau interes, inclusiv lazile de whisky gasite recent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.