Castelele exercita asupra noastra o influenta aproape magica. Alura lor gotica ne fascineaza trimitandu-ne cu gandul la povesti cu cavaleri si domnite, la drame medievale si la o glorie demult apusa. Unele dintre aceste castele sunt renumite insa nu doar pentru aspectul lor ci si prin povestile cu fantome ce bantuie prin camerele lor. Fie ca sunt reale sau nu, ne place sa le auzim si sa ne imaginam evenimentele din spatele presupuselor fenomene.
Kudika ne prezinta un top al celor mai infricosatoare castele din lume.

10. Castelul Bran, Romania. Castelul Bran si-a gasit locul pe aceasta lista datorita faptului ca intreaga lume vestica il considera bantuit. Cei dintre noi care au fost acolo mai mult ca sigur vor infirma povestile; cel putin eu una nu am vazut nici o fantoma in castelul Bran. Prin urmare l-am detronat de pe primele locuri ducandu-l undeva mai la coada. Renumele inpunatorului castel construit in secolul al XIV-lea e dat de figura lui Vlad Tepes, desi putini stiu ca acesta nu a locuit in castel documentele existente neindicand nimic in aceasta directie. Se crede totusi ca Vlad Tepes a fost adus la Castelul Bran si inchis aici timp de doua luni dupa care a fost intemnitat in inchisoarea de la Visegrad. Unii dintre turistii straini care au vizitat castelul sustin ca inca se mai aud strigatele si plansetele victimelor torturate.

9. Castelul Ballygally, Irlanda de Nord. Considerat unul dintre cele mai bantuite locuri din Irlanda de Nord, Castelul Ballygally gazduieste nu una ci doua fantome. Cea mai zgomotoasa dintre ele e fantoma fostei stapane a castelului, Lady Isobel Shaw; aceasta merge pe holurile castelului batand la usile musafirilor. Bineinteles, cum se deschide usa aceasta dispare. Se spune ca Lady Isobel Shaw s-a sinucis aruncandu-se pe geam dupa ce sotul ei a inchis-o in camera ei lasand-o sa moara de foame. O alta teorie sustine ca aceasta fost impinsa pe geam de unul dintre servitorii sotului ei, la ordinul acestuia. Fantoma e insa prietenoasa dupa cum declara cei ce sustin ca au intalnit-o. Cea de a doua fantoma e a unei doamne Nixon care a locuit in castel in secolul al 18-lea. Se pare ca aceasta se mai plimba din cand in cand prin castel in rochia ei de matase oaspetii auzind zgomotul pasilor precum si cel al faldurilor de matase. Castelul a fost transformat in hotel proprietarii find atat de mandri de fantomele lor incat le-au rezervat o camera intr-unul dintre turnurile castelului- Camera Fantomei.

8. Castelul Windsor, Anglia
. Top 10 castele bantuiteAvand in vedere istoria zbuciumata a constructiei si a oamenilor care au locuit in ea nu e de mirare ca Palatul Windsor e considerat a fi bantuit. Povesti de vrajitorie, sinucideri, nebunie si crima pateaza trecutul castelului construit in secolul al XI-lea de William Cuceritorul cu scopul de a apara Londra. La momentul actual acesta este cel mai mare castel locuit gazduind si o cripta in care sunt ingropati 10 dintre monarhii englezi. Castelul Windsor e bantuit de numeroase fantome. Cea mai faimoasa dintre ele e fantoma lui Henry al VIII-lea al carui gemete si pasi pot fi auziti pe holurile castelului. Regina Elizabeth I bantuie prin Biblioteca Regala a castelui. Se spune ca poti auzi zgomotul facut de tocurile ei pe podeaua salii pentru ca apoi sa ii vezi figura impunatoare trecand prin biblioteca si disparand intr-o camera alaturata. Fata trista a Regelui George al III-lea poate fi vazuta ocazional la geamul camerei in care a fost tinut inchis iar Regele Charles I bantuie o casa din imprejurimile castelului.


Click aici pentru restul topului.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.