In orice stat civilizat, deputatii sau senatorii ar trebui sa constituie un exmplu pentru oamenii care i-au votat. insa nu intotdeauna se intampla asa, iar alesii poporului tin prima pagina a ziarelor cu alte fapte decat dezbaterile politice.. Politia braziliana a anuntat arestarea unui deputat din opozitie in timp ce se pregatea sa urce la bordul unui avion de mici dimensiuni avand asupra sa sapte valize pline cu bancnote, relateaza AFP.

Politia a procedat la interogarea pilotului, copilotului si a celor cinci pasageri ai avionului, inclusiv a deputatului evanghelist Joao Batista Ramos da Silva, de la Partidul Frontului Liberal (PFL, de dreapta). Deputatul da Silva a recunoscut ca valizele ii apartineau si a prezentat documente potrivit carora banii proveneau din cotizatiile membrilor de partid. Suma totala s-ar putea ridica la circa 20 de milioane de reali (7 milioane de euro), potrivit politiei, care precizeaza ca fiecare valiza purta numele unui stat al teritoriului federal brazilian.

Vinerea trecuta, un alt deputat fusese arestat pe aeroportul Congonhas din Sao Paulo avand asupra sa echivalentul a peste 150.000 de euro, dintre care 100.000 de dolari ii avea ascunsi in pantaloni. * in Noua Zeelanda, fostul sef al principalei formatiuni de pe scena politica, Partidul Crestin, a fost condamnat la noua ani de inchisoare pentru ca a violat o fetita de opt ani si a abuzat sexual de alte doua. Graham Capill si-a recunoscut vina plangand, la tribunalul din orasul Christchurch. "Sunt rusinat si regret profund faptele mele. Dar cel mai groaznic e ca i-am ranit pe cei care imi sunt apropiati", a afirmat Capill.

Politicianul care este tata a noua copii afirma despre sine in public ca este un "simbol al verticalitatii morale". * in Malawi, presedintele Parlamentului, Rodwell Munyenyembe, a murit in urma unui stop cardiac, dupa ce incinsese o bataie in camera. Joia trecuta, o disputa aprinsa a izbucnit intre partizanii sefului statului si deputatii opozitiei, transformandu-se intr-o incaierare. Munyenyembe a incercat in zadar sa restabileasca linistea, folosindu-se de ciocanul de presedinte al Parlamentului pentru a imparti "dreptatea".

La un moment dat, el s-a prabusit la pamant, medicii constatand ca a facut stop cardiac. Munyenyembe, in varsta de 69 de ani, a decedat intr-un spital sud-african, unde fusese transportat de urgenta cu avionul.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.