Care sunt sasele sa va duceti la supermarket si sa cumparati un carton cu 6 oua si toate sa aiba dublu galbenus? Ei bine, cercetatori sunt de parere ca 1 la un quintilion.
O femeie din Marea Britanie a avut aceasta sansa si a descoperit ca toate cele sase oua din carton aveau galbenus dublu. Potrivit DailyMail, cazul Fionei Exon din Cumbria a ajuns subiect principal de discutie in Marea Britanie.

Kevin Coles, purtatorul de cuvant al Serviciului britanic Egg Information a declarat ca "sansele ca un ou sa aiba galbenus dublu sunt de 0,1 la suta. Iar sa gasesti 6 oua duble in aceeasi cutie, este deja ciudat". Acesta a mai adaugat ca astfel de oua sunt facute in special de gainile tinere si sunt mai mari ca dimensiune, de aceea explicatia ar fi ca au fost grupate automat impreuna de masinile de sortat.

Cercetatorii americani au folosit rase selective de gaini pentru a mari sansa de a produce oua cu galbenus dublu, insa ideea nu a fost aplicata deoarece nimeni nu poate garanta intr-adevar ca aceste oua vor fi duble, asa ca nu au putut sa vanda mai departe conceptul in lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.