Compania londoneza de design Seymour Powell a pus bazele unui concept de transport, Aircruise, un fel de nava spatiala alimentata cu energie naturala si proiectata special pentru cei mai stilati pasageri.
Daca va intrebati cum o sa calatorim in viitor, raspunsul vine de la o companie britanica, care a inventat o readaptare a "baloanelor de zbor". In ceea ce priveste viteza pe care o poate prinde, il putem asemana cu balonul lui Jules Vernes (vezi "Cinci saptamani in balon"), deoarece nu atinge o viteza prea ridicata, lucru care le permite pasagerilor sa se bucure in intregime de peisaj. Daca ne intoarcem in istorie, punctul culminat al baloanelor de zbor se afla prin anii 1930 cand germanii inventau faimoasele zeppeline.

Inventia lui Seymour Powell poate fi considerat un adevarat "Hotel in nori", cu un numar mic de pasageri (100) si cu un spatiu interior imens, destinat incaperilor de odihna si distractie, scrie smh.com. De asemenea se mandreste ca are in interior cateva apartamente penthouse, baruri si podele din sticla care ofera un peisaj ametitor. Nava masoara 265 de metri inaltime si este alimentata cu 330.000 metri cubi de hodrogen care pot ridica in aer o greutate de 396 de tone, potrivit DailyMail.
Nick Talbot, directorul de design de la Seymourpowell sustine ca Aircruise poate fi plasat undeva intre un vas de croaziera si un hotel plutitor, explicand ca proiectul este totusi unul inedit pentru lumea vitezei in care traim: "Ideea de a calatori linistit, fara graba, in confort este un contrast binevenit pentru lumea asta care se succeda rapid".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.