Tata a trei copii, oligarhul Vladimir Potanin a anuntat ca isi va dona averea unor organizatii caritabile.

"Averea mea nu va face obiectul unei nmosteniri. Capitalul meu trebuie sa actioneze pentru binele societatii si sa contribuie la aceste obiective cu caracter social", a spus pentru Financial Times omul de afaceri activ in domeniul minelor, bancilor, domeniul imobiliar si mass-media.

"Copiii mei cresc, tatal lor este un miliardar si un tip cunoscut. Sunt in umbra mea si, in plus, ce motivatie au pentru a realiza ceva in viata?", s-a intrebat omul de afaceri.

"In acest sens, consider ca este justificat sa-mi pun averea in serviciul societatii si nu sa o transmit mostenitorilor. Urmez exemplul lui Bill Gates si Warren Buffet", a adaugat magnatul, care are trei copii.

Omul de afaceri a promis ca va creste de la 10 la 25 de milioane de dolari suma data anual fondului sau de caritate, care patroneaza mai ales muzeul Ermitage.

In varsta de 48 de ani, Potanin si-a strans averea in cursul amplelor privatizari care au urmat caderii URSS din anii '90. Acesta detine 25% din compania miniera Norilsk Nickel si 35% din banca rusa Rosbank.

Potrivit Forbes, averea sa, lovita de criza financiara, era anul trecut de 2,1 miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.