Pianistul polonez Romuald Koperski a intrat in Cartea Recordurilor (Guinness Book of World Records) dupa ce a sustinut un recital intins pe durata a cinci zile, timp de 101 ore, opt minute si trei secunde, anunta RIA Novosti.

Performanta a fost stabilita saptamana trecuta, de miercuri pana duminica, in cadrul unui recital cu public sustinut in orasul polonez Gdansk, relateaza NewsIn.

Pianistul a avut voie sa repete fragmente muzicale o singura data la patru ore, sa ia pauze de cel mult 30 de secunde intre doua lucrari interpretate si cate un repaus de cinci minute pe ora. Repertoriul concertului a inclus atat lucrari clasice, cat si piese de jazz si de pe coloana sonora a unor filme.

Precedentul record de aceeasi natura ii apartinea pianistului ungur Charles Brunner, care, in 2008, a cantat timp de 101 ore si sapte minute, cu doar 63 de secunde mai putin decat a reusit polonezul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.