Medicii Spitalului de Obstetrica si Ginecologie "Salvator Vuia" au extirpat, luni, de la o femeie de 52 ani, o tumora de 17 kilograme, evolutia post-operatorie a pacientei fiind buna.

Directorul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie „Salvator Vuia“, Sorin Prisca, a precizat ca operatia a durat peste doua ore si ca nu au intervenit complicatii, potrivit NewsIn.

„Este un caz deosebit. Femeia avea 47 de kilograme cu tot cu tumora chistica ovariana. Pacienta este diagnosticata si cu alte afectiuni, printre care si unele pulmonare, care au intarziat operatia. A fost o interventie chirurgicala dificila, fiind vorba de o tumora gigant, dar care a decurs fara complicatii. Dupa interventie, femeia a fost dusa la Reanimare, iar evolutia este buna“, a declarat Sorin Prisca.

Prisca a mai spus ca, in cazul in care evolutia pacientei va fi buna, ea va putea fi externata peste aproximativ sapte - opt zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.