YikeBike este cea mai cool, cea mai mica si cea mai usoara (10 kg) bicicleta electronica plianta, solutia de care avem nevoie in prezent pentru deplasarea prin orasele mari si aglomerate ale lumii.
"Foarte complicata", "pozitie necorespunzatoare", "ineficienta", "scumpa", "nimic mai mult decat o moda trecatoare", "fara sanse de succes pe viitor" si "lipsita de gust": toate aceste critici sunt aduse bicicletei normale pe care oamenii o folosesc in prezent in cartea "Istoria Bicicletei" scrisa de catre David Herlihy, critici pe care aceasta noua bicicleta vrea sa le combata.

Si din aceasta cauza in acest domeniu era nevoie de o inovatie. Aici isi face aparitia noua YikeBike, bicicleta viitorului, creata de un neo-zeelandez. "Unii critici o considera ridicola, stupida, cu un aspect caraghios, insa principalul motiv pentru care nu o pot accepta este diferenta fata de bicicleta normala", scrie inventatorul ei pe blogul YikeBike.

Considerata cea mai mica bicicleta din lume, YikeBike poate atinge si 20 km/h, se poate strecura eficient prin trafic si poate fi depozitata foarte usor sub un birou sau intr-un dulap. In plus, rama de carbon ii da stabilitate, in ciuda formei sale destul de ciudate.

Grant, fondatorul YikeBike este un antreprenor si inventator impatimit. El a fondat numeroase companii printre care GlobalBrain.net (sold to NBCi), RealContacts, SLI Systems (profitable fast growing SaaS search company) si Eurekster (North America Red Herring 100 in 2006). Grant a absolvit Universitatea de Inginerie Mecanica si Economica Ecologica din Canterbury, Kent, Anglia.

Bicicleta viitorului pe care tocmai a proiectat-o (si care costa in jur de 3500 de euro) exprima exact dragostea sa pentru mecanica, mediu inconjurator si inovatie.
Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.