Vreti sa faceti o remarca ironica, dar va temeti ca nu veti fi inteles? De acum exista un semn de punctuatie care sa exprime sarcasmul dintr-un dialog scris.
Doi americani au gasit solutia acestei probleme si au inventat semnul de punctuatie care sa exprime sarcasmul. Cei doi, tata si fiu, spun ca SarcMark, cum si-au intitulat semnul, este primul semn de punctuatie al secolului XXI, scrie Antena 3.

Potrivit Newser, semnul a fost achizitionat deja de 600 de utilizatori Windows, pentru 1,99 dolari. Software-ul este valabil de asemenea pentru BlackBerry, iar versiunile pentru Mac si iPhone sunt pe drum.

Cu toate acestea, unii expertii in comunicare electronica sunt sceptici in privinta noului semn de punctuatie, motivand ca acelasi lucru poate fi exprimat in comunicarea electronica prin intermediul emoticoanelor, care sunt gratuite, scrie ABC News.

Scott Fahlman, parintele emoticonului fetei zambitoare :) este si el sceptic: "Nu vad ce face in plus fata de vechiul emoticon, care in plus este si gratis. "Sa-i intrebam acest lucru pe cei 600 de oameni care l-au descarcat pana acum. Poate ei stiu mai bine!"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.