In fiecare an, pe 19 ianuarie, ziua nasterii lui Edgar Poe, un necunoscut depunea trandafiri si o sticla de coniac pe mormantul poetului, dar misterioasa persoana nu a mai aparut si la aniversarea din acest an, pentru prima data in ultimele sase decenii.
Jeffrey Savoye, secretarul si trezorierul Societatii Poe, care numara 380 de membri in intreaga lume, a explicat pentru Nouvel Observateur ca misteriosul necunoscut venea in fiecare an, pe 19 ianuarie, in general intre miezul noptii si ora 5 dimineata, in micul cimitir din Baltimore. A venit in fiecare an, din 1949 incoace, pentru a depune pe mormantul poetului america trandafiri si sticla de coniac.

"Atat cat stiu eu, ritualul a avut loc in fiecare an, cu exceptia acestuia. Vizitatorul a renuntat, poate, la traditie, pentru ca este mai dificil sa intre discret in cimitir", a explicat Jeffrey Savoye, pentru care identitatea vizitatorului ramane necunoscuta.

In urma cu cativa ani, un mesaj depus pe mormant transmitea ca cel care aduce trandafiri a murit, dar ca traditia nu va fi intrerupta, noteaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.