O femela din rasa "Ursus americanus" este senzatia momentului in spatiul virtual, dupa ce a devenit primul urs caruia i-a fost instalata o camera video in interiorul barlogului.
Ursul femela in varsta de 3 ani este insarcinata, iar cercetatorii i-au instalat o camera video in barlog pentru a-i supraveghea indeaproape sarcina si activitatea sa din timpul hiberbarii. In plus, ei spera ca pot vedea live momentul in care aceasta va da nastere puiului, eveniment care este asteptat la sfarsitul saptamanii.
Barlogul se afla in Ely, Minnesota, SUA, iar experimentul a fost o propunere a producatorului de televiziune Doug Hajicek, cu ajutorul Organizatiei North American Bear Center, pentru a dezvolta cercetarile asupra ursilor din America, potrivit The Telegraph.

'Big Brother' in propriul barlog

Faima capatata de Lily - ursul negru a atins cote maxime pe Facebook, unde aceasta a inregistrat 20.000 de prieteni in prima saptamana, numarul ajungand la 34,707 in prezent. Majoritatea s-au logat pe NABC pentru a o urmari online, cum doarme in barlogul sau, majoritatea fiind nerabdatori sa o vada dand nastere .

Filmarea va face parte dintr-o noua serie despre viata in salbaticie, un documentar despre ursii si viata lor din padure, denumit "Bearwalkers". Producatorul documentarului, Ted Oakes se mandreste cu faptul ca barlogul lui Lily este primul barlog de urs din lume, ce are transmisiune live la TV.

Dr Lynn Rogers
o cunoaste pe Lily inca din ianuarie 2007 si este cel care detine conducerea proiectului demarat de catre North American Bear Centre. Acesta este un veteran in studiul animalelor, mandrindu-se cu 43 de ani de experienta .

"Oameni din intreaga lume s-au indragostit de Lily si este o ocazie buna sa-i invatam despre cum sunt ursii in realitate. Priviti din afara, ursii nu sunt foarte indragiti, insa Lily le poate schimba parerea", a declarat Lynn Rogers, potrivit BBC, adaugand ca " ursii sunt animale de care oamenii se tem, aceasta perceptie fiind creata mai ales de mituri si de media."

"In America, la fiecare persoana ucisa de un urs negru sunt alte 13 persoane ucise de serpi, 120 de albine, 45 de caini, 250 de fulgere si 60.000 de crime".

Cercetatorii nu stiu foarte multe lucruri despre ursul negru, deoarece este un animal care umbla foarte mult si rareori permite sa fie urmarit. Incercarile precedente de a fixa o camera in barlogul unui urs au fost sortite esecului, deoarece de fiecare data isi paraseau vizuina daca simteau ca a fost vizitata.

[LIVE] Click aici pentru a o urmari pe Lily.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.