Chen Forng-shean, un artist amator din Taiwan a realizat cea mai mica sculptura din lume, ce are forma unui tigru. Artistul a dedicat-o anului Tigrului, care va debuta pe 14 februarie, potrivit calendarului chinezesc.
Minuscula opera de arta poate sa treaca prin urechea unui ac de cusut si a fost realizata de catre sculptorul Chen Forng-shean pe durata a trei luni, in care a lucrat cate patru ore pe zi. Potrivit Metro.com.uk, tigrul este realizat din rasina artificial si masoara un milimetru in inaltime.

Chen are 54 de ani si in viata de zi cu zi este angajat al Bancii Centrale din Taipei, Taiwan, iar caligrafia si sculptura sunt pasiuni care-i umplu timpul liber. Acesta a declarat ca opera sa de arta valoreaza 3 milioane de dolari taiwanezi (in jur de 58.000 de euro) si daca nu gaseste un cumparator care sa-i ofere atat, nu o va vinde.

Potrivit calendar chinezesc, tigrul aduce noroc, insa poate fi si imprevizibil in acelasi timp si ii pune sub semnul incertitudinii pe cei care-l au ca semn zodiacal.

"Treaba mea este sa umblu cu lucruri fine, asa ca am invatat sa respir adanc si sa-mi tin respiratia. Acum cand inspir, pot sa raman suspendat 60 de secunde si pot sa gravez fiecare punct urmandu-mi doar ritmul pulsului" a declarat Chen.

La confectionareasculpturilor sale acesta foloseste orez, nisip, ata dentara si aripi de insecte, recunoscute drept materiale folosite de artistii antici. Acesta spera ca starea fizica ii va permite sa mai sculpteze inca cinci ani de acum inainte si sa produca si sculpturi chiar mai mici de atat, la care sa includa munti, cascade si oameni.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.