Te-ai gandit ce bine ti-ar prinde o casca pliabila, pe care sa n-o uiti peste tot si s-o poti strecura usor in ghiozdan sau geanta? Ei bine, designerii francezi s-au inspirat din evolutia animalelor si au creat Casca Armadillo.
Casca armadillo, proiectata de designerii francezi Patrice Mouille si Julien Bergignat, are la baza modelul a mii de ani de transformare in regnul animal, mamiferul armadillo sau tatu. Pentru cei care nu stiu, acesta este un soi de furnicar in miniatura si fara par. Are botul alungit si o platosa de piele intarita care ii acopera aproape toate corpul, de la umeri, la coada inclusiv.

Mergand pe acelasi principiu al platosei rabatabile, care-l protejeaza pe tatu de pericole, a fost inventata si casca Tatoo. Potrivit Yanko Design, aceasta nu e o bucata mare de plastic acoperita cu spuma pentru protectie (cum e modelul traditional), ci este alcatuita din bucati mici de polipropilena si spuma polipropilenica.

Usor asamblabila, casca are un cost foarte mic de productie si este foarte practica. Ocupa foarte putin spatiu si nu este deloc incomoda, depasind cu mult marimea capului. Avem o veste buna si pentru ecologisti: casca poate fi rupta in bucatele mici si reciclata.


Tatoo, Bicycle Helmet from Opton on Vimeo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.