Mingea oficiala a Campionatului Mondial de Fotbal din Africa de Sud se numeste Jabulani si inseamna "a sarbatori" in limba isiZulu, una dintre cele unsprezece limbi oficiale vorbite in Africa de Sud.
Mingea a fost prezentata saptamana trecuta la Cape Town, fiind inspirata de trasaturile culturii sud-africane si noua tehnologie a anului 2010. In ceea ce priveste Cupa, aceasta va avea aceeasi circumferinta si greutate.

Potrivit Shine 2010, numele "Jabulani" isi are originile in limba indigena isiZulu, una dintre cele 11 limbi oficiale vorbite in Africa de Sud, semnificand actiunea de "a sarbatori", deoarece fotbalul este pasiunea si sarbatoarea care uneste intreaga lume. In plus, numele mingii este tributul pe care fanii fotbalului il ofera sarbatorii internationale (FIFA 2010) ce va avea loc la vara in Africa.

Mingea va fi alcatuita din punct de vedere cromatic din 11 culori, care reprezinta cei 11 jucatori din fiecare echipa, cele 11 limbi oficiale ale Africii de Sud si cele 11 comunitati sud-africane care fac din aceasta tara, cel mai divers stat etnologic de pe continentul african.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.