Afla care sunt cele mai spectaculoase evadari din istorie!

  • In secolul XVI, in plina perioada elizabetana cunoscuta printr-o aspra persecutie a Bisericii Catolice, un om indraznea sa se opuna sistemului, continuand sa promoveze cuvantul Domnului. Il chema John Gerard si, pentru actiunile sale, a fost in cele din urma prins si inchis in infioratorul Tower of London, o constructie impunatoare din care nimeni nu reusise sa evadeze pana atunci. Gerard avea fireste multi sustinatori afara, comunicand cu acestia prin scrieri cu suc de portocala, aproape imposibil de observat de catre garzi. Astfel s-au clarificat toate datele problemei, urmand ca un complice sa pozitioneze o barca pe Tamisa, exact sub turn. Complicele a reusit cumva sa arunce o sfoara pana la o fereastra mica, prin care parintele a iesit. Chiar daca era torturat de zile bune, John Gerard a reusit sa coboare pe franghie, pana in barca. A luat calea Italiei si a trait linistit pentru tot restul vietii, in Roma.

  • Ceea ce a reusit John Dillinger sa faca pe timpul Marii Crize Economice (inceputa in 1929) a uluit o lume-ntreaga. Dillinger a fost insa prins in 1934, fiind inchis la Lake County, inchisoare pazita de o multime de politisti. Intr-o diversiune remarcabila, John reuseste sa evadeze, utilizand un pistol facut din sapun si vopsit cu crema de ghete. Dillinger iese din inchisoare si fura masina serifului, un Ford nou-nout. In stilul sau caracteristic, i-a trimis apoi o scrisoare presedintelui Ford, multumindu-i pentru masinile rapide pe care le-a construit...

  • Era anul 1864 cand, in plin Razboi Civil, multi soldati ai Uniunii erau capturati si inchisi la Libby, o inchisoare temuta din Richmond. In ceea ce avea sa ramana una dintre cele mai frumoase actiuni de evadare, colonelul Thomas E. Rose si maiorul A.G Hamilton coordonau o echipa de 15 oameni, care sapa zilnic in pivnita, in conditii extrem de dificile. Un tunel pana intr-o plantatie de tutun fusese realizat, nu mai putin de 109 soldati reusind sa treaca prin el. Dintre acestia, 59 ajung in liniile proprii din Richmond.


Yuppy prezinta si restul evadarilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.