Cornel Amariei, medaliat international la concursuri si olimpiade de robotica si de IT, a construit un robot care depisteaza alcoolemia din sange si toxicitatea aerului

„Aparatul indica valori intre 60 si 120 daca persoana respectiva nu a consumat alcool, valori intre 130 si 230 pentru o cantitate foarte mica de alcool consumat. Poate ajunge pana la maximum 700. Probabil ca cel care are aceasta valoare este foarte aproape de o coma alcoolica“, a explicat inventatorul, elev in clasa a X-a la Liceul International de Informatica din Bucuresti, relateaza Adevarul.

  • Aparatul detecteaza si toxicitatea aerului
Aparatul este prevazut si cu senzori de dioxid de carbon, gaze toxice, temperatura si umiditate, pentru verificarea si nivelul calitatii aerului. Astfel, poate fi utilizat de la simpla verificare a poluarii din oras, pana la cea a conditiilor dupa un accident nuclear sau a toxicitatii aerului dintr-o mina.

Suma investita in acest robot se ridica la 350 de dolari, in timp ce alti roboti, cu mai putine proprietati, ajung pana la cateva mii de dolari.

Pe viitor, Cornel ar vrea sa colaboreze cu Politia Rutiera: “As putea face etiloteste pe baza de senzori care sa coste undeva pe la 30-40 dolari bucata, mult mai putin decat costa etilotestele pe care politistii le au in prezent in dotare”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.