Ministrul belgian al pensiilor, Michel Daerden, este din nou in centrul unei polemici, nationalistii flamanzi cerand demisia sa pentru ca ar fi venit beat la o interventie in Senat.

Noua alianta flamanda, partidul care cere independenta Flandrei, a cerut demisia ministrului, un valon cititicat in Flandra, calificand drept "inacceptabil" comportamentul sau din Senat, relateaza AFP, potrivit NewsIn.

"Pare sa fi baut prea mult", a spus presedintele Noii aliante, Bart De Wever. "Daca vreun angajat ar veni la munca intr-o astfel de stare si ar asista la o reuniune importanta intr-o astfel de stare, ar fi imediat dat afara. De ce sa fie altfel pentru un ministru?", s-a intrebat el.

In cursul interventiei, ministrul a parut ezitant si a vorbit sacadat, dar Cabinetul sau a contest acuzatiile. "El a prezentat, in stilul cunoscut, in olandeza, un raspuns minutios pregatit, totul fara sa fi fost in stare de ebrietate".

Premierul Yves Leterme, crestin-democrat flamant aliat multa vreme cu nationalistii, a reamintit ca "orice ministru trebuie sa-si indeplienasca functia cu demnitate".

Daerden, socialist in varsta de 60 de ani, a devenit un star al internetului la alegerile municipale din 2006, unde a aparut beat.

Intrebat daca este ametit, el a raspuns: "Nu mai mult decat de obicei". Recent, a pozat in Iulius Cezar alaturi de fiica sa in rolul Cleopatra, pentru editia belgiana a Paris-Match.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.