Un studiu efectual de un grup de cercetatori din Israel indica faptul ca cei mai multi israelieni bolnavi de cancer au legatura directa cu Holocaustul. Studiul arata ca boala este mult mai frecventa printre cei care au parasit Europa cu destinatia Israel dupa Holocaust.
Potrivitt nytimes.com, cele mai dese intalnite afectiuni sunt cele de cancer la san sau la colon, iar cazurile de imbolnaviri sunt mult mai rare printre cei care au plecat spre Israel inaintea sau in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Studiul demonstreaza cu cifre ca diversele forme de cancer i-au afectat in numar mult mai mare pe cei care si-au petrecut primii ani din viata in Europa in timpul razboiului. Astfel, rata imbolnavirii de cancer este de 3,5 ori mai mare la si-au petrecut copilaria in Holocaust decat la copiii care apucasera sa ajunga in Israel.

Pe de o parte, specialistii din Israel spun ca nu trebuie sa se grabeasca cu o astfel de concluzie pentru a nu ii traumatiza si mai tare pe Israelienii trecuti prin Holocaust. Pe de alta parte, americanii spun ca stresul si traumele psihice ar putea avea o astfel de urmare, dar ca o vina si mai mare ar putea-o avea nutritia deficitara din perioada respectiva, potrivit Tabu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.