Compania Panasonic continua initiativele sale ecologice, sprijinind proiectul Ursul de Gheata, o statuie de gheata in marime naturala a unui urs polar, amplasata in Copenhaga, cu ocazia Conferintei pentru Schimbarea Climatului.
Ursul de Gheata a fost realizat chiar in central orasului Copenhaga de catre artistul Mark Coreth. Sculptura este in marime reala, construita pe un schelet de bronz . O copie a acestuia a fost amplasata si in Trafalguar Square din Londra, incepand cu 11 decembrie.

"Am avut ideea de a crea scheletul in marime naturala a unui urs polar si de a-l imbraca in gheata. In cele din urma ne-am dat seama ca aceasta idee e captivanta pentru oamenii de peste tot, prin mesajul eco pe care il transmite intregii lumi", spune Mark Coreth, artistul care a creat sculptura.

Turistii au fost invitati sa atinga statuile de gheata amplasate in cele doua capitale europene. Mesajul e simplu: cu cat il atingi mai mult, cu atat devii parte integranta a efectului uman de incalzire globala. Statuile de gheata s-au topit treptat, ilustrand frumusetea, dar si fragilitatea zonei polare, nu numai vizitatorilor, ci si lumii intregi, deoarece intregul experiment a fost transmis live 24 de ore din 24. Ambele sculpturi au rezistat aproximativ 10 zile, timp in care au fost vazute insa de foarte multi turisti din cele doua capitale.

Panasonic este unul din sponsorii principali ai proiectului, impreuna cu partenerul sau pe termen lung WWF (World Wildlife Fund). Incepand cu octombrie 2007, Panasonic a demarat adoptarea strategiei globale Eco Ideas. De atunci, compania a accelerat adoptarea de initiative eco pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon din toate fabricile sale cu 300.000 tone, pana in martie 2010. Aceasta scadere a emisiilor echivaleaza cu poluarea produsa de 50000 familii din Europa in fiecare an.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.