Boxerul britanic Mohammed Patel nu a fost lasat sa participe la o competitie de federatia engleza, dupa ce a refuzat sa isi rada barba, oficialii sustinand ca un pugilist trebuie sa fie complet barbierit pentru a putea concura, informeaza presa insulara.

Mohammed Patel are 25 de ani, iar de 5 ani se pregateste sa participe la prima sa competitie de box amator. El s-a inscris astfel la o competitie, dar federatia i-a interzis sa concureze deoarece poarta barba. "Un boxer trebuie sa fie complet ras, nu are voie sa poarte nici barba nici mustata, pentru ca in spatele parului se pot ascunde in timpul meciului rani grave de exemplu", a declarat un reprezentant al Asociatiei Internationale de Box Amator (AIBA), potrivit NewsIn.

Mohammed Patel este insa musulmam si nu isi poate rade barba, iar comunitatea islamica din Bolton, localitatea din care boxerul provine, considera ca actiunile forurilor de speciliatatea reprezinta o discriminare de ordin religios si cer schimbarea regulilor.

Cazul tanarului de 25 de ani din Marea Britanie nu este nici pe departe singurul de acest fel din istoria boxului amator. In 1998, toti boxerii din Afganistan au fost exclusi din cadrul unui turneu pentru ca purtau barba. De asemenea, in urma cu 5 ani, britanicul Danny Williams, de religie musulmana, a avut probleme din cauza barbii atunci cand trebuia sa boxeze cu ucraineanul Vitali Kliciko pentru titlul mondial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.