Industria tehnologica a parcurs un drum inimaginabil in urma cu 40 de ani. Specialistii considera insa ca pasii urmati pana acum sunt ca de furnica in raport cu ceea ce prezic ca se va intampla in urmatorii 40 de ani.

Mergem la cafenea ca sa avem acces wireless, citim ziare pe hartie si cumparam filme pe DVD-uri. Pentru descendentii nostri insa, probabil ca vom parea niste demodati.

"Analizand dezvoltarea tehnologica din prezent, incerc sa estimez ce gadgeturi vom avea in buzunare in urmatorii 10-15 ani", afirma Ian Pearson, futurolog in cadrul British Telecommunications (BT), care stie de pe acum ce vor lansa in urmatorii (doar) doi, trei ani companii precum Sony, Nokia sau BT. Cand vezi gradul de utilizare a tehnologiei in case si la serviciu, in fiecare zi, spune Pearson, poti sa aproximezi cam in proportie de 85% ceea ce va fi peste zece ani, relateaza Business Magazin.

Incercand sa se uite si mai departe, Justin Rattner, chief technology officer al Intel, e de parere ca pana in 2050, granita dintre oameni si aparate asa cum o vedem acum nu va mai exista: "Ne apropiem de un punct de inflexiune unde rata tehnologiei se va accelera la o rata exponentiala si dispozitivele vor putea depasi abilitatile umane de a gandi in viitorul nu foarte indepartat".

Vezi aici 8 gadgeturi SF pentru viitorul apropiat


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.