Trenul de mare viteza leaga metropola Wuhanin, aflata in centrul Chinei de orasul Canton, din sudul tarii, despartite de 1.069 km, pe care ii parcurge in doar trei ore cu o viteza medie de 350km/ora.

Actualmente, acest tren este cel mai rapid din lume, iar ruta sa a fost inaugurate sambata de autoritatile chineze, arata Bank News, care citeaza Agerpres.

Lucrari liniei au fost lansate in iunie 2005, fiind doar un tronson al rutei care va lega in final Beijingul de Canton, capitala provinciei Guangdong, a explicat agentia China Noua, conform AFP.

Astfel, ruta Wuhan-Canton va fi astfel parcursa in trei ore, fata de 10, inainte de intrarea in functiune a trenului de mare viteza.

Viteza medie a trenurilor de mare viteza este de 243 km/h in Japonia, 232 km/h in Germania si 277 km/h in Franta. [Cu viteza in epoca luminii: Cele mai rapide trenuri din lume]

Alte detalii aflati in Bank News!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.