Frecventa depresiilor si a tulburarilor anxioase in Romania este sub jumatate fata de restul lumii, arata un studiu publicat recent. Specialistii in sanatate mintala sustin, insa, ca cifra este eronata si ca cercetarea prezinta hibe metodologice.
De-a lungul vietii, 13,4% din romani sufera de cel putin o tulburare mintala, rezulta dintr-un studiu publicat recent in revista "Management de sanatate mintala" nr. 3/2009. Astfel, 6,9% din romani se confrunta macar o data in viata cu fobii sau atacuri de panica, in vreme ce 4,3% sufera de depresie si de alte tulburari de dispozitie.

Dependenta si abuzul de droguri si alcool lovesc numai 3,4% din romani, se arata in studiul realizat intre 2005 si 2007 pe 2.537 de subiecti, sub coordonarea cercetatoarei Silvia Florescu de la Scoala Nationala de Sanatate Publica si Management Sanitar din Bucuresti, potrivit Cotidianul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.