Aproape 5.000 de tineri din cinci judete ale Moldovei au format, vineri, in fata Palatului Culturii din Iasi, cea mai mare funda umana din lume, intr-o manifestare care a avut ca scop solidarizarea cu persoanele afectate de virusul HIV.
"Sub sloganul «Deschide-ti inima. Sunt la fel ca tine!», la Iasi au participat 4.751 de persoane si au organizat cea mai mare funda umana din lume. A fost doborat ultimul record din 2007, cand, intr-un oras din Germania, au participat 3.640 de tineri. Dorim sa transmitem un mesaj de solidaritate cu persoanele infectate si afectate de SIDA si speram impreuna la o lume mai buna", a declarat presedintele Fundatiei "Alaturi de Voi", Angela Achitei, citata de NewsIn.

Potrivit organizatorilor, recordul va fi omologat in cursul saptamanii viitoare.

La eveniment, care s-a desfasurat pe parcursul a trei ore, au participat elevi, studenti si alti tineri din diverse domenii de activitate din orase precum Iasi, Bacau, Barlad, Botosani, Piatra Neamt si Vaslui. Participantii au fost numarati de reprezentantii fundatiei, alaturi de Inspectoratul de Politie Judetean Iasi.

Manifestarea a fost organizata de Fundatia "Alaturi de Voi", fiind finantata de UNICEF Romania si Primaria Municipiului Iasi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.