O familie din Australia si-a improvizat o locuinta mobila, care isi schimba pozitia in functie de plasarea soarelui pe cer.
Casa rotativa, construita din sticla si otel, este alimentata de un motor electric similar cu cel al unei masini. De asemenea, noteaza Everinghamrotatinghouse, este si construita ecologic, locuinta folosind caldura si lumina naturala, in timp ce realizeaza o rotatie de 360°.

Ideea casei a pornit de la dorinta de a locui intr-o casa luminata de soare in permanenta, si, cum in Australia sunt putine zile innorate, singura problema era schimbarea directiei constructiei, astfel incat camerele sa fie inundate de la rasarit pana la apus de raze.

Proprietatea din New South Wales, Australia, detinuta de Luke si Debbie Everingham, a costat aproximativ 400.000 de euro. Proprietarii se declara insa absolut incantati de inventia lor. "Este un loc magic pentru ca poti sa profiti din plin de vreme si de ce este in jur. Singurul inconvenient este ca, uneori te poti simti dezorientat", spune Luke, citat de easenews.net.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.