Prostituatele daneze le ofera servicii sexuale gratuite oaspetilor si delegatiilor la conferinta pe tema climei de la Copenhaga, ca masura de protest fata de o actiune a municipalitatii impotriva activitatii lor pe durata summitului.
Potrivit Der Spiegel, primarul orasului Copenhaga, Ritt Bjerregaard, si consiliul municipal au trimis carti postale celor 160 de hoteluri din oras, prin care le cer oaspetilor si delegatiilor summitului COP15 sa nu sustina industria sexului si sa "nu cumpere servicii sexuale".

Mesajul pe care acestia il sustin, "Fii sustenabil, nu cumpara sex", nu a facut decat sa puna paie pe foc in industria prostitutiei din Danemarca. Acestea s-au revoltat, acuzand oficialitatile de discriminare si hotarand sa ofere servicii sexuale gratuite oricui poate arata o carte postala de avertizare si o legitimatie de participare la conferinta, arata site-ul avisen.dk.

Potrivit informatiilor, miscarea a fost organizata de Grupul de sustinere a intereselor celor care lucreaza in industria sexului (SIO). "Este o discriminare rusinoasa. Ritt Bjerregaard abuzeaza de pozitia ei ca primar folosindu-si puterea pentru a ne impiedica sa ne desfasuram activitatea perfect legala", a declarat purtatoarea de cuvant a SIO, Susanne Moller, adaugand ca tot ce le ramane de facut este "sa se apere singure".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.