Cand vine vorba de mirosuri si arome, barbatii ar alege mirosul de benzina sau pe cel de bacon in locul mirosului unui bebelus nou-nascut.
In topul listei se afla mirosul painii proaspat coapte, urmata de asternuturile curate si iarba proaspat cosita. Pestele, cartofii prajiti si cafeaua fierbinte se afla de asemenea printre primele pozitii, urmate de mirosul lasat in urma de ploaie.

Potrivit aceluiasi sondaj realizat de www.OnePoll.com, femeile au ales painea, iarba si asternuturile curate, urmate de aroma de vanilie, iar in celalalt top, al mirosurilor pe care nu le agreeaza, au plasat voma, mirosurile emanate de corpul uman si toaletele publice.

Potrivit The Telegraph, alte lucruri incluse in 'Top 20 al mirosurilor preferate' de catre barbati se mai afla levantica, merele sau afinele. Topul femeilor a fost completat de mirosul ciocolatei, al bebelusilor sau al levanticai.

Studiul a mai descoperit ca 92% dintre femeile intervievate sunt influentate pozitiv de catre un miros placut, iar 48% dintre ele au recunoscut ca folosesc arome in casa pentru a se relaxa si a crea o atmosfera primitoare. 9 barbati din 10 (94%) au marturisit ca este vital ca mirosul din casa lor sa fie proaspat.

De asemenea, sondajul a mai relevat faptul ca o singura adiere a parfumului partenerului ii face sa zambeasca pe 8 din 10 britanici. Doua treimi dintre participantii la sondaj au declarat ca nu ar indrazni sa spuna unui coleg sau prieten daca acesta ar mirosi urat, dintre acestia 54% fiind barbati.

Si pentru ca tot vin sarbatorile, se pare ca mugurii de pin, artificiile si scortisoara sunt mirosurile pe care britanicii le asociaza cu iarna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.