Un barbat din Marea Britanie, nascut fara brate din cauza unei malformatii cauzate de medicamentului Thalidomida, picteaza felictari de Craciun folosindu-se doar de piciorul drept.
Barbatul originar din Kelling, Norfolk, poate sa creeaze cu picioarele, ce altii n-ar reusi nici cu mainile. Lucrarile lui Peter Longstaff vor fi imprimate pe felicitarile de Craciun si vandute in intreaga lume. Intrebat de unde a pornit pasiunea sa pentru pictura, acesta a marturisit ca nu are studii in domeniu si a invatat sa picteze singur, acasa, cand nu se ocupa de ferma sa de porci, sau cand nu e pe teren la antrenamentele echipei regionale de fotbal pentru juniori.

Peter este unul dintre numerosii copii nascuti cu aceasta deficienta la sfarsitul anilor 50 si inceputul anilor 60,. Barbatul s-a nascut fara maini, deoarece mamei sale gravide i-a fost prescris medicamentul Thalidomida pentru a combate starile de greata pe care le avea in fiecare dimineata, efectele nocive abatandu-se asupra sa. Potrivit pnc.com, acest medicament a fost lansat pe piata in anii 1960 si a produs numeroase grave malformatii la nou-nascuti din intreaga Europa.

De mic copil a invatat sa-si foloseasca piciorul drept in locul mainii drepte si a reusit sa se descurce singur. "Piciorul meu este la fel ca mana ta dreapta. Mi-am dat seama de acest lucru in timp ce faceam diverse activitati." a declarat Peter. Acesta deschide usi si aprinde becul stand intr-un picior, folosindu-se de echilibru si agilitatea dobandita in cei 48 de ani de viata fara maini.

Ca adolescent a trebuit sa indure numeroase comentarii de la oamenii ignoranti, insa si-a pastrat increderea. "Cateodata vezi oamenii cum se uita la tine pe strada si te considera diferit, dar daca ii lasi sa te supere, nu o sa rezolvi nimic.", a mai marturisit barbatul. Peter Longstaff este si membru al miscarii internationale a Artistilor care picteaza cu mana sau cu picioarele (MFPA).

Acum Peter inca probabil mai picteaza, pentru ca felicitarile sa fie gata inainte de venirea sarbatorilor. Acestea, impreuna cu calendarele de sarbatori vor fi vandute, iar banii obtinuti vor fi donati pictorilor cu deficiente asemanatoare cu ale sale. De asemenea, potrivit DailyMail, o parte din operele sale de arta au fost expuse la Colegiul Roial de Arta din Londra, cu ocazia aniversarii a 50 de ani de la infiintare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.