Istoria ne e servita prin carti. Cine a asternut-o acolo, s-a straduit sa o reproduca aproape identic, dar asta nu inseamna ca unele lucruri s-au intamplat exact asa cum stim acum ca s-au intamplat.
Pare greu de crezut, insa Yuppy ne prezinta zece evenimente clasice s-au petrecut un pic altfel. Haideti sa vedem care sunt ele...
  • Ferdinand Magellan si calatoria in jurul lumii: Stim doua lucruri mari si late despre acest explorator portughez: ca a fost primul care a navigat in jurul lumii si ca a fost ucis de localnicii din Filipine. Pornind din Portugalia, cum poti face inconjurul globului oprindu-te in arhipelagul filipinez? Cert este ca Magellan a murit la jumatatea calatoriei, cealalata jumatate fiind parcursa de catre Juan Sebastian Elcano, secundul navei.
  • Edison si inventarea becului: Kurt Vonnegut are o povestire geniala despre Edison si cainele sau, in colectia "Bun venit printre maimute". Acolo apare ceva amuzant si despre aparitia becului, oarecum surprinzatoare. Celebrul inventator are peste o mie de inventii in portofoliu insa surpriza, becul nu ar trebui sa se afle printre ele. Si multe altele, la fel. De ce? Pentru ca multe inventii au fost realizate de catre elevii lui Edison si unul a fost genial. Il chema Sir Humphry Davy si a construit un arc din carbon care lumina la trecerea curentului prin el. Problema era ca filamentul se ardea dupa maxim doisprezece ore. Edison s-a chinuit apoi sa gaseasca un material rezistent si, in cele din urma, l-a gasit. Dar nu el a inventat becul..
  • Columb si globul cel rotund: Exploratorul italian (nu este cert, se crede ca s-a nascut in Genoa insa multi sustin ca este originar din Spania) a intrat in istorie dupa ce, in 1492, a descoperit America. El nu a stiut ca a gasit America din moment ce dorea sa se indrepte spre Asia, intr-o calatorie prin care dorea sa demonstreze ca Pamantul nu este plat. Oamenii cu multa carte banuiau ca globul nu are cum sa fie plat, insa nimeni nu prea stia asta cu exactitate. Columb banuia si el, dar nici nu se indrepta catre adeptii sfericitatii. El credea ca tot globul este o para uriasa. A plecat spre Asia prin vest, sperand sa fie mult mai aproape decat ar fi fost normal. A gasit pamant nou, America. Confuz, nu mai stia nimic de globul cel rotund, de Asia, de noul taram descoperit...


Click aici
pentru a descoperi mai multe astfel de mituri din trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.