Comisariatul pentru Societatea Civila (C.S.C.) a raspuns revoltei cetatenilor pentru respectarea animalelor si a infiintat cu acte in regula, Inspectoratul General de Politie pentru Protectia Animalelor - I.G.P.P.A.
Societatea civila, prin vocea organizatiilor neguvernametale, intentioneaza sa responsabilize si sa dezvolte spiritul civic al cetatenilor, cu scopul de a raspandi notiunea de respect pentru animale. Incepand cu data de 4 noiembrie a.c., in cadrul organizatiei, s-a infiintat oficial prin hotarare judecatoreasca, definitiva si irevocabila, ca structura a societatii civile,

Unul din obiectivele principale ale I.G.P.P.A. va fi amendarea legislatiei in domeniu, promovarea si apararea intereselor medicilor veterinari din Romania. Motiv pentru care, cooperarea se va extinde la nivel judetean, municipal sau orasenesc prin infiintarea inspectoratelor de politie pentru protectia animalelor.

Toti cei ce iubesc animalele si pasarile, patrimoniul cinegetic pot sesiza organele noastre de ordine pentru a stopa abuzurile si violentele savarsite asupra animalelor. Adresam un mesaj societatii civile si organizatiilor neguvernamentale de profil sa se ralieze dezideratelor I.G.P.P.A. in scopul stabilirii unor strategii de colaborare concrete pentru indeplinirea obiectivelor noastre statutare.

A salva viata unui biet animal reprezinta un gest nobil si nu costa nimic. Depinde numai de noi daca suntem capabili sa ne asumam aceasta responsabilitate si sa refuzam sa traim intr-o societate marcata de nepasare. Ajutorul dat unei fiinte necuvantatoare poate reprezenta un exemplu demn de urmat de catre noi toti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.