Barbatii care isi reprima furia atunci cand sunt tratati incorect la locul de munca isi dubleaza riscul de a suferi un atac de cord, conform unui nou studiu realizat in Suedia si preluat de agentia de presa ANI.
In cadrul studiului, cercetatorii au examinat 2.755 de angajati de sex masculin din Stockholm care nu au avut niciodata vreun infarct, scrie Agerpres.

La inceputul studiului, demarat in 1992, subiectii au avut o varsta medie de 41 de ani. Pana in 2003, 47 dintre ei suferisera un atac de cord sau murisera din aceasta cauza.

A reiesit ca cei care isi pastreaza furia interiorizata au avut un risc dublu de infarct sau deces din cauza unei boli de inima, comparativ cu barbatii care isi varsa nervii pe loc.

Potrivit autorilor studiului, suprimarea furiei poate produce tensiuni psihologice care cresc presiunea arteriala si, prin urmare, afecteaza inima.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.