Nu ai timp sa mergi la sala? In schimb, poti scapa de kilogramele in plus rezolvand sudoku si integrame. In doar o ora pierzi 90 de calorii, sustin specialistii.

Expertii britanici au gasit si o explicatie: "Creierul oamenilor are nevoie de 0.1 calorii la fiecare minut pentru a supravietui. Fiind pus la incercare, milioane de neuroni transmit mesaje (substante chimice numite neurotransmitatori) catre corp, care pierde 1.5 calorii la fiecare minut", potrivit DailyMail.

Oamenii de stiinta incurajeaza astfel de exercitii ce presupun efort mental, precum jocul inventat de japonezi, ce contribuie se pare nu doar la imbunatatirea agilitatii de gandire, dar si la pierderea kilogramelor in plus.

"Cand ne punem mintea la contributie, creierul are nevoie de energie, zahar si oxigen, primind toate acestea prin arderea de calorii. Astfel, jocurile de tip puzzle si test ard, in medie, 90 de calorii la fiecare ora, in conditiile in care o ciocolata sau o prajitura contin 56 de calorii", explica cercetatorul Tim Forrester.

"Creierul functioneaza ca orice alta parte a corpului, daca 'munceste' din greu, are nevoie de mai multe calorii pentru a da randament", sustin, la randul lor, specialistii in dietetica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.