Dorinta de a crea ceva inedit si, in acelasi timp, prietenos cu mediul pune la incercare creativitatea inventatorilor, care se intrec in a gasi cele mai bune gadgeturi verzi sau de a imbunatati aparatura existenta astfel incat sa aiba un impact mai mic asupra mediului.
Fie ca au fost produse de companii renumite sau de cercetatori independenti, fie ca spala rufe fara apa sau gatesc cu energie solara, inventiile eco isi propun sa ne revolutioneze viata si sa ne ajute sa traim mai "verde". Green-report prezinta cele mai interesante 10 inventii eco.

Ceasul cu apa. Ceasul cu apa este o inventie prietenoasa cu mediul, fabricata sub brandul Bedol, care nu foloseste chimicale sau electricitate, deci nu polueaza deloc. Pentru a functiona, are nevoie doar sa fie umplut cu apa de la robinet si cu un strop de zeama de lamaie. Acest mix inedit ii ofera energie suficienta pentru a functiona fara cusur intre sase si opt saptamani. Ceasul costa 16 dolari si este disponibil intr-o varietate mare de culori.

Dusul inteligent. Compania Evolve a creat o tehnologie numita ShowerStart care, dupa ce dusul este pornit, reduce presiunea apei pana se incalzeste suficient pentru baie. Astfel este economisita toata apa care curge pana cand temperatura devine potrivita. Un alt beneficiu este faptul ca dusul inteligent anunta exact momentul in care se poate intra in baie fara riscul de a sta sub un jet de apa rece. Toate modelele de dus Evolve reduc debitul de apa cu pana la 36% fata de un dus obisnuit, dar tehnologia este gandita in asa fel incat acest lucru sa nu afecteze confortul utilizatorilor.

Click aici pentru restul topului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.