Copiii maltratati sau victime ale abuzurilor sexuale sunt susceptibili de o imbatranire celulara accelerata, factor care duce la cresterea riscului de cancer si de boli cardiace, potrivit unui studiu publicat online de revista americana Biological Psychiatry.

Inceputul imbatranirii celulelor si mentinerea stabilitatii patrimoniului genetic sunt controlate de structurile ADN situate la extremitatea cromozomilor, telomerii.

Potrivit Agerpres, cercetatorii au aratat ca procesul natural care face ca telomerii sa se scurteze odata cu varsta este accelerat la adultii care au fost supusi unor rele tratamente in timpul copilariei.

Premiul Nobel pentru medicina a fost acordat anul acesta pentru trei biologi, americano-australiana Elizabeth Blackburn si americanii Carol Greider si Jack Szostak, pentru lucrarile lor despre modul in care telomerii si enzima telomeraza protejeaza cromozomii imbatranirii


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.