Identitatea secreta a autoarei controversatului roman "Belle de Jour", care descrie viata unei prostituate, a iesit, in sfarsit, la lumina.
Viata secreta a lui Brooke Magnanti, specialist in neurotoxicologie si epidemiologia cancerului intr-un spital din Bristol, a iesit de curand la iveala. Femeia in varsta de 34 de ani, care s-a semnat cu pseudonimul "Belle de Jour", a fost subiectul unuia dintre cele mai mari mistere literare ale ultimelor decade, dupa ce cartea sa despre experientele unei prostituate de lux a ajuns un bestseller international.

Secretul a fost facut public chiar de "Belle de Jour", de teama unui fost prieten care o ameninta ca-i va face publica identitatea. Autoarea blogului in care dadea detalii despre perioada de 14 luni din viata sa cand a fost prostituata a ales-o pe India Knight, unul dintre cei mai aprigi contestatari ai ei si comentator la Sunday Times, pentru a vorbi despre Belle de Jour, potrivit The Guardian. Magnanti i-a spus intr-un interviu ca un fost prieten a aparut in peisaj hotarat sa "vorbeasca". Pana saptamana trecuta, nici agentul ei nu-i cunostea identitatea.


Belle vs. Brooke


"Faceti cunostinta cu Belle de Jour, blogger-ita anonima si fosta prostituata al carei blog Diary of a London Call Girl a fascinat milioane de cititori din intreaga lume. Priviti-o: Belle, faimoasa femeie, ale carei carti au devenit bestsellere ecranizate si adaptate pentru micul ecran (Secret Diary of a Call Girl). Ea este femeia care a starnit o imensa controversa nu doar pentru cariera sa de prostituata scriitoare, ci si pentru ca a refuzat intotdeauna sa condamne prostitutia", scrie aceeasi India Knight, intr-un articol pentru Times Online.

Speculatiile despre identitatea sa s-au intins pe durata a aproape 6 ani. Belle este blogger-ita care n-a fost niciodata prinsa, desi toate organizatiile media din Marea Britanie s-au luptat crunt pentru a-i da de urma. Din 2003 pana la sfarsitul anului 2004, Brooke a lucrat ca prostituata la o agentie de escorte din Londra, pentru ca tocmai isi scria teza de doctorat si ramasese fara bani, iar salariul din munca de programator nu-i ajungeau. Asa ca a inceput sa scrie in paralel si sub pseudonimul Belle de Jour, inspirata de productia Belle de jour (1967) a lui Luis Buñuel Portolés, in care actrita Catherine Deneuve intruchipeaza o sotie casnica, devenita prostituata din plictiseala.

Intrebata ce se va intampla cu viata si cariera sa, acum ca identitatea i-a fost dezvaluita, Brooke (alias Belle) a declarat ca isi va continua studiile in cercetare, fiind ceea ce isi doreste cu adevarat. "Blogul va merge mai departe, desi nu cred ca mai e autentic sa ma semnez cu Belle. Cred ca o sa-l mai pastrez putin. As vrea sa ca Belle sa aiba un sfarsit fericit", a declarat tanara.

Mai mult, in penultima postare, de duminica, 15 noiembrie, dupa ce secretul a fost dezvaluita, Brooke scrie cu usurare ca nu trebuie sa mai minta si sa se mai ascunda de cei cunoscuti: "Acum nu mai sunt anonima... Sunt o femeie. Am locuit in Londra. Am fost prostituata. Oamenii, locurile, actiunile si sentimentele mele sunt la fel de reale acum, precum au fost si atunci, si imi sustin cu mandrie fiecare cuvant. Va multumesc pentru ca m-ati citit si m-ati urmat in toate aventurile mele. Cu dragoste, Belle".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.